Terug naar het overzicht  

Nostalgie in de nieuwe WerkVormen

De sector van de BW bestaat 50 jaar. En op 1 januari stappen we officieel het tijdperk van de maatwerkbedrijven binnen. Twee goede redenen om nog één keer het verleden in te duiken, vonden we bij Groep Maatwerk.

Daarom ontdekt u in de nieuwste editie van WerkVormen hoe we als sector geëvolueerd zijn van kleine ateliers waar de directeur mee aan de productietafel stond tot de moderne bedrijven die u vandaag kent.

Een nummer boordevol getuigenissen van mensen die er van in het prille begin bij waren, leuke ankedotes en ontroerende verhalen. Lees even mee...

"We hadden in de beginjaren zelfs een proost, die waakte over het morele welzijn van onze mensen. Bij de aanvang van elke Raad van Bestuur werd een korte bezinning gehouden - waarna men aan de borrels begon." (Leo Mertens, gedelegeerd bestuurder Mivas)

"In 1989 moesten we plots alle lonen doorsturen via de PC. Alleen had niemand een PC, laat staan dat we er konden mee werken. We zijn toen dus in allerijl computerles moeten gaan volgen. Onze voorzitter was trouwens radicaal: ‘er komt nooit een PC binnen in Westlandia, want die gaat het werk afnemen van de mensen’. Ik ben hem een paar maanden later gaan vragen of we een geavanceerde rekenmachine mochten aanschaffen. Dat was geen probleem, en daarmee was de eerste PC een feit.” (Jef Callens, gewezen directeur Westlandia)

Ook grasduinen in het boeiende verleden van onze sector? Bestel vandaag nog uw nummer via nathalie.colsoul@groepmaatwerk.be .

Gepubliceerd op: 13-09-2018