Terug naar het overzicht  

Meer dan 2000 zonnepanelen voor maatwerkbedrijf De Brug

Vorige week opende maatwerkbedrijf De Brug uit Mortsel officieel haar nieuwe zonne-energiepark. Dit gebeurde in aanwezigheid van minister van Energie Tommelein.

Marc de Preter, gedelegeerd bestuurder van De Brug: ”We hebben 640.000 euro geïnvesteerd voor 2.016 zonnepanelen op onze gebouwen. Deze panelen zullen een gemiddelde jaarproductie van 570.200 kWu voorzien, wat ongeveer de helft is van ons jaarlijks energieverbruik. Het gebruik van groene energie doet onze CO2-uitstoot aanzienlijk dalen.”

Minister Tommelein: "Vorig jaar alleen al hebben 41.000 Vlaamse gezinnen zonnepanelen laten plaatsen. We zien dat particulieren al langer hun best doen voor groene energie maar bedrijven, vzw’s of andere organisaties hinkten altijd wat achter. Maar we zien dat daar stilletjesaan verandering in komt en Vlaanderen kan een project als dit enkel maar waarderen.”

Bekijk hier de reportage die ATV maakte van het bezoek van minister Tommelein aan De Brug en lees hier het volledige artikel uit Het Laatste Nieuws

Gepubliceerd op: 23-04-2018