Terug naar het overzicht  

Maatwerkers aan de slag in het Vlaams Parlement

De koffie in de Commissievergaderingen van het Vlaams Parlement wordt voortaan door Sandra en haar collega’s geschonken. Sandra is werkneemster van maatwerkbedrijf TWI in Brussel. Sinds september werkt ze in enclave bij het Vlaams Parlement. Samen met drie collega’s en onder begeleiding van monitor Johan werkt zij daar 2.5 dagen per week.

Sandra: “Onze taken? De vergaderzalen gereed zetten voor commissievergaderingen, koffie zetten en schenken, afwassen, en op rustiger momenten helpen we ook met de afhandeling van de briefwisseling. De samenwerking met de collega’s van het Parlement verloopt heel goed. Vorige week kwamen ze ons zelfs vertellen dat de team spirit in onze groep hen geïnspireerd heeft om ook meer te gaan samenwerken.”   

Afscheidnemend parlementslid Sonja Claes was de drijvende kracht achter dit project. Sonja: “Twee jaar geleden had ik het idee om werknemers met een beperking ook in het Vlaams Parlement aan de slag te lagen gaan. Ik wou hen echter niet ‘wegstoppen’ in een archief, ik wou dat ze echt in contact kwamen met de parlementsleden en een deel van het team werden. Een half jaar geleden zijn we  met een proefproject gestart, en ik ben heel blij en fier dat afgelopen maandag de samenwerking voor 4 jaar toegekend is aan TWI. Ik ben ervan overtuigd dat dit mijn collega parlementsleden gaat inspireren om nog meer beleidsmaatregelen te treffen om de tewerkstellingskansen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te vergroten. ”

Bij het Brusselse maatwerkbedrijf TWI werken 180 werknemers. Zij zijn onder andere actief in groenonderhoud, scanning en verpakking.

Gepubliceerd op: 28-03-2019