Terug naar het overzicht  

Maatwerkbedrijven Nevelland en Revam fusioneren tot Mirto

Nevelland vzw uit Gent en Revam vzw uit Eeklo slaan de handen in elkaar en heten vanaf nu Mirto vzw. Drukkerij Nevelland Graphics uit Gent blijft een coöperatieve vennootschap en wordt Mirto Print. Door de fusie zorgen Mirto vzw en Mirto Print voor de tewerkstelling van zo’n 300 personeelsleden. Dit zijn voornamelijk mensen die niet terechtkunnen op de reguliere arbeidsmarkt.

“Door de fusie kunnen wij ons gemeenschappelijk doel nog beter realiseren”, zegt woordvoerder Dirk Roels. “Wij werken voornamelijk met mensen met een fysieke beperking of moeilijke sociale achtergrond. Door hen een volwaardige en kwalitatieve job aan te bieden, geven we hen ook een waardig bestaan.”

Mirto vzw biedt een brede waaier van diensten aan. Zo is er onder meer een mailingafdelling waar zowel kleine als grote verzendingen klaargemaakt worden, naast een handlingafdeling waar de doelgroepmedewerkers zaken verpakken. Het maatwerkbedrijf beschikt ook over een groendienst die aan tuinonderhoud doet, ook voor steden en gemeenten, een opdrukafdeling en medewerkers die op locatie, bij de klanten, maatwerk komen  verrichten. Zij worden hierbij begeleid door monitoren en een interne sociale dienst.

Dirk Roels: “Een gewoon bedrijf heeft werk en zoekt mensen om dit werk te doen. Bij een maatwerkbedrijf is dit eigenlijk net omgekeerd. Wij hebben mensen met een afstand tot de gewone arbeidsmarkt. Dus zoeken wij werk op maat van hen. Dit zijn voornamelijk eenvoudige taken, maar die toch op een kwalitatieve manier dienen uitgevoerd te worden. Dus het is niet zo dat wij een bedrijf zijn waar het allemaal niet zo nauw steekt. Ook bij ons gaat het om de kwaliteit. Aangezien we actief zijn in de sociale economie en dus een buitengewone groep van personeel hebben, worden wij ook een deel gesubsidieerd door de overheid.”

Bekijk hier het nieuwsitem op AVS over de fusie en nieuwe naam.

Gepubliceerd op: 10-07-2018