Terug naar het overzicht  

Maatwerkbedrijf Bewel opende de Limburgse festivalzomer

Op 15 juni zorgen de meer dan 2000 medewerkers van maatwerkbedrijf Bewel voor het eerste festivalhoogtepunt van de zomer. Tijdens de eerste editie van hun festival ‘Bewel Swingt’ bouwen ze samen met Joe Hardy, De Romeo’s en Willy Sommers een stevig feestje. “Wij zijn sociale ondernemers, in ons bedrijf is de menselijke factor belangrijk: onze mensen verdienen deze appreciatie voor hun passie en inzet, het hele jaar door”, zegt algemeen directeur Johan Bongaerts.

Jaarlijks organiseert Bewel bij de start van de zomer een leuke activiteit voor de medewerkers. Dat is afwisselend een trip naar een pretpark of een andere ontspannende activiteit. Dit jaar besliste het bedrijf om de muzikale toer op te gaan.

Wij zijn sociale ondernemers”, zegt algemeen directeur Johan Bongaerts. “De menselijke factor is dus erg belangrijk in ons bedrijf. Het hele jaar zetten onze mensen zich enthousiast in. Ze verdienen daarom absoluut deze ‘feestdag’. Het omkaderend personeel en het management spaart dan ook kosten of moeite om er telkens een onvergetelijke ervaring van te maken. Voor de gelegenheid hebben we het terrein naast het parochiecentrum van Rooierheide in Diepenbeek omgetoverd tot een heuse festivalweide. Naast een topaffiche zorgen we voor randanimatie en voldoende drank- en eetstandjes. En tussen de acts door, houdt een dj de festivalgangers op temperatuur.”

De weide in vuur en vlam

Samen met de artiesten maakten de medewerkers van Bewel er een groot feest van. Extra Napkins, de band van Peter Jacobs (een van de monitoren van Bewel) opende het festival. Daarna bestormde Joe Hardy, vorig jaar tijdens Pukkelpop nog te zien was in de befaamde roze opblaaskerk, het podium. Na Joe Hardy namen De Romeo’s over. De band van Davy Gilles, Chris Van Tongelen en Gunther Levi is een vaste waarde in feesttenten en tijdens festivals. Ook tijdens ‘Bewel Swingt’ zetten zij moeiteloos de weide in vuur en vlam.

Alle handen op elkaar

Headliner van deze eerste editie was muziekicoon Willy Sommers. De Vlaamse zanger staat intussen al meer dan 45 jaar op de planken. Met hits zoals ‘Laat de zon in je hart’, ‘Als een leeuw in een kooi’ en de klassieker ‘Zeven anjers, zeven rozen’ is de ambiance verzekerd.

Gepubliceerd op: 09-07-2018