Terug naar het overzicht  

Maatwerkbedrijf Bewel investeert 10 miljoen in nieuwe Scania-gebouw...

... en creëert op die manier 25 extra arbeidsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Het Scania Parts Center in Opglabbeek - dat instaat voor de wereldwijde distributie van onderdelen van Scania-vrachtwagens - doet het goed. Zo goed dat de buren van Bewel, dat in house bij Scania de verpakkingsactiviteiten verzorgt, besloten hebben een nieuwbouw neer te poten. Bewel investeert 10 miljoen euro, Scania huurt het gebouw integraal. Het project is goed voor 25 extra arbeidsplaatsen.

Bewel ondersteunt Scania al meer dan 10 jaar in het verpakkingswerk. Hans Thijs (Warehouse Manager bij Scania) getuigt: “Bewel onderscheidt zich in repetitieve taken die je niet kan automatiseren. In het magazijn van Scania verpakken de Bewel-medewerkers bijvoorbeeld materialen die onze leveranciers in bulk aanleveren (bv. schroefjes, rubbertjes, oliefilters, motorcilinders). Ze verpakken deze onderdelen individueel (Fine Pack) of stellen onderhoudskits voor dealers en garages samen. In totaal verwerkt het Bewel-team in Opglabbeek meer dan 25.000 verschillende onderdelen.”

Nieuwjaar 2020 vieren in nieuwbouw

Door de introductie van enkele succesvolle nieuwe modellen neemt Scania vandaag een hoge vlucht. Logischerwijs groeit ook het distributiecentrum in Opglabbeek met zo’n vijf procent per jaar mee. “Het huidige gebouw is te klein geworden”, legt Johan Bongaerts (algemeen directeur Bewel) uit. “Daarom trekt Bewel een nieuw gebouw op, vlak achter de huidige werkplaatsen in Opglabbeek. De aanbesteding hiervoor is ondertussen gebeurd. De nieuwbouw is klaar in december 2019.”

Het project in cijfers

Het complex, dat op een perceel van 1 hectare en 42 are ligt, strekt zich uit over een oppervlakte van 16.000m2. Tom Ketels (commercieel directeur Bewel) duidt de cijfers: “Bewel investeert 10 miljoen euro, Scania huurt het gebouw integraal. Dit project maakt ons partnership nog hechter. Het Zweedse voertuigbedrijf voegt er de huidige Bewel-enclave (ongeveer 100 medewerkers sterk) en de splitpoint activiteiten (nvdr. de revisie-afdeling van Scania Parts Logistics) samen.”

“Daarnaast nemen we ook het groenonderhoud en de housekeeping (bv. poets, opruim,…) voor onze rekening. In totaal spreken we over vijfentwintig extra medewerkers. Bewel verstevigt zo zijn positie als grootste productiebedrijf van Limburg”, zo besluit Tom.

Gepubliceerd op: 16-07-2018