Terug naar het overzicht  

Maatwerkbedrijf Aralea opent een natuurlijke speeltuin op Kinderboerderij Mikerf

Op woensdag 16 mei werd het lintje doorgeknipt van de nieuwe, natuurlijke speeltuin op Kinderboerderij Mikerf. Het project is een realisatie van het Brasschaatse maatwerkbedrijf Aralea. Je vindt er onder meer klimbomen, een belevingspad, een houten amfitheater, een kruipbuis, een evenwichtspad, een glijbaan en een klim- en speelheuvel.

Joepie, een duurzame speeltuin!

De speeltuin is een duurzaam project geworden, grotendeels gerealiseerd met recuperatiematerialen. Peter Pittevils, algemeen directeur van Aralea, vertelt: “We kozen zeer bewust voor een natuurlijke speeltuin die helemaal past in het kader van onze boerderij.” Zo werd het belevingspad helemaal aangelegd met recuperatie-stenen, werden de speeltribune en het evenwichtspad aangelegd met houten materialen en werden er duurzame Robinia-speeltoestellen.

Peter Pittevils: “Het is met enige trots dat we u kunnen vertellen dat we deze speeltuin volledig zelf ontworpen hebben én met eigen middelen gefinancierd hebben. Dit project was dan ook een bijzonder waardevolle leerschool voor onze medewerkers.”

Talent voor Werk

Aralea stelt meer dan 250 mensen tewerk in groenaanleg en -onderhoud, de aanleg en heraanleg van verhardingen, het plaatsen van omheiningen en op Kinderboerderij Mikerf en in de cafetaria op de boerderij. Het maatwerkbedrijf zet onder de slogan “Talent voor Werk” tewerkstelling voorop van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en biedt hen een leertraject aan op maat van hun competenties en talenten.

Aralea was niet aan haar proefstuk toe bij de aanleg van dit project. In het voorjaar van vorig jaar stond het bedrijf in voor de aanleg van een natuurlijk speelpad, volledig aangelegd met duurzaam hout. Het natuurlijke pad met uitdagingen en hellingen ligt in het speelpleintje in De Aard in Brasschaat en werd aangelegd in opdracht van de jeugddienst van de gemeente.

En ook nog…

Ook in het kader van duurzaamheid, investeerde het bedrijf dit voorjaar in de plaatsing van een waterzuiveringsinstallatie. De installatie van het type “actief slib” staat in voor een biologische zuivering van het afvalwater van kinderboerderij Mikerf. Daarnaast werd er ook geïnvesteerd in regenwaterrecuperatie, waarmee de toiletten voorzien worden.

Gepubliceerd op: 18-05-2018