Terug naar het overzicht  

Maatwerkbedrijf Amival en AZ Turnhout gaan samenwerken

Amival en de apotheek van het AZ Turnhout hebben een samenwerking op papier gezet die een meerwaarde zal creëren voor patiënt, apotheek én de medewerkers van Amival. De ziekenhuisapotheek en Amival gaan samenwerken op twee gebieden: voor de bereiding van cytotoxische producten en voor de labeling van hoog risico medicatie.

De bereiding  van cytotoxische producten gebeurt op dit moment door een apotheekmedewerker in de apotheek van AZ Turnhout. Vanaf eind 2018 zullen deze producten bereid worden in isolatoren door een apotheekmedewerker van AZT ter plaatse in de nieuwe cleanroom bij Amival. Dit resulteert in een kwaliteitsvolle bereiding van cytotoxische producten in optimale omgeving.

Een tweede samenwerking wordt gerealiseerd door medewerkers van Amival die sterk gelijkende, risicovolle geneesmiddelen gaan labelen om de kans op accidenteel foutief gebruik te verminderen. Het labelen van hoog risico medicatie resulteert in een betere patiëntveiligheid: het leidt tot minder complicaties en kan levens redden. Door het uitbesteden van deze labeling, kunnen apotheekmedewerkers zich focussen op hun core business. Bovendien hebben verpleging en artsen van AZ Turnhout zo meer tijd voor de échte zorg. Amival realiseert op haar beurt haar missie: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zinvol werk geven.

(Bron: http://healthcarenetwork.be/az-turnhout-en-amival-hand-hand/)

Gepubliceerd op: 25-04-2018