Terug naar het overzicht  

Inspiratie event rond innovatie van Groep Maatwerk

Op 26 maart organiseerde Groep Maatwerk een inspiratie event rond innovatie in Brouwerij De Koninck. Met een uitverkochte zaal bleek dat hier massaal veel belangstelling voor was vanuit de sector.

Wat  we onthouden van deze dag:

  • Hoe disruptiever de technologie, hoe trager de innovatie, en dat geldt zelfs bij digitalisering, aldus Rogier De Langhe van de Ugent
  • Mathias van Absintt bracht vijf recepten voor een succesvolle innovatie, waarvan ‘neuzen in dezelfde richting en durven doen’ de voornaamste was.
  • Korte reeksen, een verouderde populatie en complexer werk. Ook in Nederland worden ze hiermee geconfronteerd, en zoeken ze oplossingen in technologie zoals bleek uit de presentatie van Leendert Bos van Cedris.
  • Wim Van Wanrooij van de Nederlandse sociale werkplaats IBN vindt dat we als sector de plicht hebben om te laten zien wat er - oa dankzij technologische innovatie - maximum kan met mensen met een beperking. Hij heeft in zijn organisatie een KPI van 2 fouten per jaar per werknemer geïntroduceerd, omdat ‘ze moeten durven de grenzen opzoeken om innovatie mogelijk te maken!’
  • Procesinnovatie op een doordachte manier doorvoeren, met betrokkenheid van externe én interne expertise, kan zowel de inzetbaarheid van zwakkere werknemers als de efficiëntiewinst van de service t.a.v. klanten aanzienlijk versterken.
  • Technologische innovaties zoals het Light Guiding System en cobots zorgen onder andere voor een lagere foutenmarge/hogere kwaliteitsgarantie en meer vertrouwen bij de werknemers. Dankzij dit soort innovaties kunnen ze complexer werk aan, waardoor hun arbeidsmogelijkheden verruimen.

De presentaties vindt u hieronder en ontdek het fotoverslag van deze dag via deze link.

Eind april verschijnt de nieuwe editie van WerkVormen, die helemaal gewijd is aan technologische innovatie.

Gepubliceerd op: 02-04-2019