Terug naar het overzicht  

Deze week in Z-Maatwerk: Restaurant op topniveau

U kent de maatwerkbedrijven vooral als 'maak'-bedrijven, die in opdracht van gewone bedrijven werken? Dan moet u deze week zeker het bijzondere verhaal van restaurant Eat@12 ontdekken in de Z-Maatwerk reeks!

In 2013 opende maatwerkbedrijf AAROVA het restaurant Eat@12, waar u elke dag terecht kan voor de lunch. In het restaurant worden werknemers met een beperking tewerk gesteld, en dit zowel in de keuken als in de zaal.

Thierry Snauwaert, algemeen directeur AAROVA: Deze nieuwe activiteit biedt ons de mogelijkheid onze werknemers een job te bieden op maat van hun talenten, rekening houdend met hun interesses. Acht werknemers van ons maatwerkbedrijf staan in de keuken of in de zaal. De bediening gebeurt volgens een uniek, kleurgestuurd concept. Er wordt gewerkt met twaalf kleuren voor alle tafelgerei, maar ook voor de kapstokken in de vestiaire. Dit maakt alles eenvoudiger voor de werknemers. De bestelling wordt ingetikt op iPads: aan een met groen gecodeerde tafel wordt naast de groene kleur de bestelling ingetikt die in de bar en de keuken uitgeprint wordt. Onze mensen gaan met de schotels op de juiste kleur af.

In de keuken worden onze 2 chef-koks – die beide ervaring hebben in een sterrenzaak – bijgestaan door onze mensen. We hebben niet gekozen voor een voor de hand liggend sociaal restaurant, we zijn gegaan voor een klasse-restaurant met mensen met een beperking. Alles wordt dagvers bereid, met hoogstaande kwalitatieve producten.”

Bekijk deze aflevering nu vrijdag op Kanaal Z!

Gepubliceerd op: 21-11-2017