Terug naar het overzicht  

De Limutatiezaak, een sterk staaltje sociaal ondernemerschap

Maatwerkbedrijf Bewel en de firma Snokx bundelen de krachten, onder de noemer ‘De Limutatiezaak’. Het doel? Slimme producten maken die tegelijk de druk op grondstoffen en het klimaat verminderen. In de huidige economie zet men grondstoffen om tot producten, die aan het eind van hun levensduur vernietigd worden. Met Snockx geeft men reststromen een tweede leven door er een nieuw product van te maken.

De limutatiezaak wil nog een stap verdergaan door ware grondstoffen en componenten om te vormen tot nieuwe producten. Hierbij gaan ze voor producten die nog niet bestaan.v

Een eerste wapenfeit is het opwaarderen van overtollige houten palletten tot modulaire meubelconcepten en producten. Maar de ambities reiken verder. Denk maar aan opbergoplossingen die je toelaten om compact te wonen. Interactieve zitplekken in stadsparken. Of originele signalisatie en zitplaatsen tijdens evenementen. 

Bewel neemt de productie en logistiek voor zijn rekening. In een productieomgeving schommelt de vraag wel eens: De Limutatiezaak helpt Bewel het werkrooster in te vullen in kalmere periodes. 

Gepubliceerd op: 12-06-2018