Terug naar het overzicht  

Unisoc zoekt een jurist

Unisoc , de unie van socialprofitondernemingen, wil haar team versterken met een juridisch adviseur (perfect Nederlandstalig met een grondige kennis van het Frans).

Functie

  • U analyseert Belgische en Europese actualiteitsdossiers (vnl. arbeids- en sociaal zekerheidsrecht) die op de onderhandelingstafel liggen van de interprofessionele sociale partners en evalueert hun impact op de socialprofitondernemingen.
  • Op basis van uw analyse, werkt u coherente en gedragen standpunten uit. U doet dit in samenwerking en in overleg met uw collega’s en met onze leden.
  • U verwerkt uw bevindingen in nota’s en geeft presentaties hierover aan onze leden.
  • U verdedigt de standpunten van Unisoc en onderhandelt erover met de andere sociale partners in de officiële overlegorganen van het interprofessioneel sociaal overleg (o.a. Nationale Arbeidsraad, Centrale Raad voor het Bedrijfsleven, Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het Werk, het European Social Dialogue Committee, paritair comité 337, enz.).
  • U behartigt m.a.w. de belangen van de socialprofitondernemers. Dit doet u door in contact te treden met de interprofessionele vakbonds- en werkgeversorganisaties, de administraties en de politieke wereld.

Meer details over het profiel vindt u in de bijlage.

Gepubliceerd op: 04-04-2019