Terug naar het overzicht  

Maatwerkbedrijf AMAB opent eerste wasstraat voor herbruikbare bekers

Wie een evenement organiseert met herbruikbare bekers, kan voor de afwas voortaan terecht in een immense wasstraat in maatwerkbedrijf AMAB. De wasstraat Wash-it wast en droogt zo’n 8.000 plastieken bekers per uur.

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) kwam de machine deze week plechtig inhuldigen. De gigantische wasstraat moet vanaf volgend jaar een gat in de markt vullen. De Vlaamse regering wil met een nieuwe regelgeving namelijk het gebruik van wegwerpartikelen ontmoedigen. De maatregel houdt in dat op grote evenementen niet langer drank in wegwerpbekers of blikjes mag aangeboden worden. Daardoor wordt de herbruikbare beker stilaan de norm.

Organisatoren van evenementen kunnen contact opnemen met Wash-it. “Eigenlijk werkt het allemaal heel eenvoudig”, vertelt Dries Lescouhier, voorzitter van het coöperatief platform Wash-it. “De organisator kan online een formulier invullen, waarop al zijn of haar wensen worden aangestipt, net zoals je een vliegtuigticket boekt. Op het einde van het evenement komen wij de bekers halen en brengen we ze gewassen en gedroogd terug. De organisatoren mogen ze uiteraard ook zelf komen brengen. En we bieden ook de mogelijkheid om de bekers hier te stockeren.”

Bron: HLN

Gepubliceerd op: 18-10-2019