Terug naar het overzicht  

Maatwerkbedrijf AMAB maakt monitoring van hoestende varkentjes mee mogelijk

 

U hoorde het deze week ongetwijfeld in het nieuws. In West-Vlaanderen wordt een systeem uitgetest waardoor varkens minder antibiotica moeten krijgen. In de stallen hangen microfoons die detecteren welke geluiden de dieren maken. Zo wordt duidelijk welke dieren ziek zijn en welke niet en moeten alleen de zieke dieren antibiotica krijgen.

Maar wist u ook dat de 'Pig Cough Monitor', die dit alles mogelijk maakt, geassembleerd wordt in een maatwerkbedrijf?

Bram Carrein, Business Unit Manager Externe Exploitatie bij maatwerkbedrijf AMAB: "AMAB werkt graag samen met starters, zo ook met SoundTalks, een nieuwe spin-off van de KU Leuven en de universiteit van Milaan.Soundtalks houdt zich bezig met het ontwikkelen van algoritmes voor geluidsanalyses, en heeft nu een systeem ontwikkeld waarbij ze in varkensstallen microfoons hangen die detecteren welke geluiden de dieren maken, de Pig Cough Monitor.

Deze Pig Cough Monitor wordt volledig geassembleerd in onze assemblageafdeling in Zaventem. Dit gaat van het voorbereiden van de kabels, het maken van de draadbomen, het solderen, het bevestigen van de connectoren en het riveteren van de zijpanelen tot de eindassemblage van de koffer."

Herbekijk hier nog eens de VRT-reportage over de Pig Cough Monitor

Gepubliceerd op: 23-03-2018