Terug naar het overzicht  

Kinderboerderij Mikerf organiseert het Oogstfeest

Op zondag 16 september organiseert Kinderboerderij Mikerf traditiegetrouw het Oogstfeest. Op dit feest wordt de oogst uit de moestuin en de boomgaard binnengehaald en verkocht. Je kan er kennismaken met de verse boerderijproducten en het ambachtelijk gebakken brood.

Het Oogstfeest is een jaarlijkse traditie op Mikerf. Als bezoekers kan je die dag heel wat verse koemelkproducten aankopen die op de boerderij gemaakt worden, zoals het verse hoeve-ijs, maar ook platte kaas, boter en yoghurt. Ook producten die gemaakt worden van het fruit en de groenten van de boerderij, zoals vers appelsap en gelei, kan je die dag op Mikerf terecht. Het paradepaardje van Mikerf is de verse hoeve-gin. Die moet je echt eens geproefd hebben!

Ook een heerlijk vers, ambachtelijk gebakken broodje mag niet ontbreken op het boerderijfeest. Dit brood wordt bereid door de bakkers van Mikerf, in de eigen traditionele houtoven.

Er valt echter nog heel wat te beleven op de boerderij die dag! Jong en oud kunnen er kennismaken met diverse ambachten en volksdans. De kinderen kunnen hun hart ophalen bij de mooie vertellingen of bij de natuurverenigingen. Met de huifkar kom je vlot van de ingang van het park naar de boerderij. Voor het vervoer van je boodschappen kan je beroep doen op de bakfiets.

Een bezoek aan dit boerderijfeest is bovendien volledig gratis!

Praktisch:

Zondag 16 september van 14u tot 17u

Kinderboerderij Mikerf

Mikhof 25

2930 Brasschaat

 

Gratis toegang

 

Gepubliceerd op: 13-09-2018