Terug naar het overzicht  

CurieuzeNeuzen Vlaanderen… een samenwerking die blijft hangen!

CurieuzeNeuzen Vlaanderen is een citizen-scienceproject dat de luchtkwaliteit in Vlaanderen in kaart wil brengen. Het is een initiatief van Universiteit Antwerpen, De Standaard en de Vlaamse Milieumaatschappij met ondersteuning van kariboo!, VITO, HIVA – KU Leuven en AMAB vzw.

Vanuit haar People-Planet-Profit denken, is luchtkwaliteit voor AMAB een belangrijk thema. Daarom verleende AMAB met veel plezier haar medewerking aan dit citizen-scienceproject.

CurieuzeNeuzen Vlaanderen is een citizen-scienceproject, m.n. een wetenschappelijk onderzoek waarbij de bevolking de handen uit de mouwen steekt. Onder leiding van professionele wetenschappers verzamelen burgers data over luchtkwaliteit. Dit gebeurt door een eenvoudige meetopstelling op te hangen aan een raam van hun woning, appartement of gebouw.

AMAB bood haar hulp bij de logistieke en operationele voorbereiding van dit nationaal onderzoek. Zij stelden elk meetpakket zorgvuldig samen. Hiernaast ondersteunt AMAB ook de retourlogistiek. De retourenveloppes komen achteraf bij AMAB terecht. Zij halen de meetbuisjes eruit en zorgen op basis van de lotcode dat ze binnen de 48u bij het juiste labo terechtkomen zodat die tijdig kunnen starten met de analyse.

Meer informatie vindt u op de website van AMAB vzw.

Gepubliceerd op: 14-06-2018