"Congres Groep Maatwerk"

Groep Maatwerk vzw | Contact Nathalie Colsoul

Op 12 oktober vond het congres van Groep Maatwerk plaats. U kwam massaal en zag dat het goed was!

Het bruiste, het jazz-de, het gonsde, het buzz-de,…

Een greep uit wat we zoal onthouden van de sprekers:

  • De 300 “Vynckeneers” van bedrijf Vyncke werken niet alleen samen met, ze worden ook geïnspireerd door maatwerkbedrijven. Hetzelfde geldt voor Ridley, dat nieuwe standaarden legt in de fietswereld samen met een maatwerkbedrijf.
  • Peter Degadt had het er op de sofa bij Sven Speybrouck over dat het managementdenken doorgeslagen is in de zorg, de efficiëntiedrang te ver doorgedreven De structuren zijn leidend geworden met als gevolg ontvreemding van de kernopdracht.  Hij hield een vurig pleidooi om patiënten en  werknemers  een stem te geven en een luistercultuur te ontwikkelen. 
  • Jos Geysels deelde zijn levenswijsheid met zijn toehoorders. Zo moet er dringend wat gebeuren met ons taalgebruik, de welzijnsterminologie is te veel verworden tot een Vlerick woordenschat, vol loze woorden. De sociale economie ten slotte moet beschermd worden, de doelen en missies gekoesterd.
  • Luc Cortebeeck benadrukte dat ook mensen met een beperking nood hebben aan waardig werk. Zoeken naar een goed evenwicht tussen productiviteit en waardig werk blijft een belangrijke uitdaging. Automatisering is belangrijk , maar arbeid gekoppeld aan goede sociale zekerheid moet blijven bestaan. De middenklasse en vooral de lagere middenklasse is er al op achteruit gegaan. We moeten opletten dat het sociaal evenwicht in de toekomst niet verdwijnt.
  • Managers dienen dag in dag uit beslissingen te nemen. Het is van belang dat deze beslissingen worden genomen op basis van de best beschikbare kennis. Evidence Based Management kan helpen om keuzes te maken met een grotere kans op succes. Vanuit de empirisch onderzoek weet men bijvoorbeeld dat intelligentie de beste indicator is voor prestaties/productiviteit van een (potentiele) werknemer. 30% van de variantie in productiviteit kan verklaard worden door de intelligentie.
  • E-commerce zorgt ervoor dat logistieke stromen van goederen veranderen en complexer worden. In deze stromen kunnen de beschutte werkplaatsen zeker een bijdrage leveren. Men kan hierbij ook denken aan Reverse Logistics (het terugsturen van goederen met de post). Momenteel dienen we vast te stellen dat producenten steeds meer zelf de verkoop van hun producten online organiseren. Hier liggen zeker mogelijkheden voor onze sector

De presentaties vindt u hier.

Wij kijken alvast uit naar de volgende editie!

"Een echt partnership. Al 30 jaar"

Bruno Gheysens | Algemeen Directeur bij Fibem
image

't Veer is een echte partner: ze zijn in staat om dingen te doen die anderen niet kunnen. Ik werk in totaal vertrouwen met hen.

Lees meer

"Waarom niet samenwerken?"

Nils Riancho | Managing director Decitex
image

Waak is een professioneel bedrijf, dat zijn engagementen naleeft en een kwaliteitsvol product ontwikkelt en aflevert.

Lees meer

"Bier verkopen is intensief maatwerk... waarvoor maatwerkbedrijven de ideale partner zijn"

Charles Leclef | CEO Brouwerij Het Anker
image

Gouden Carolus bieren worden vandaag naar meer dan 40 landen wereldwijd geëxporteerd. Alhoewel het bier in de flesjes steeds volgens eenzelfde receptuur wordt gebrouwen, komen er bij de afhandeling van deze bestellingen heel wat klant-specifieke vereisten kijken, in functie van lokale wetgeving, etiketteerverplichtingen, ompakkingsvereisten e.d.

Lees meer

Deel uw ervaring met ons!

contacteer ons