Hoe maatwerk een merk wordt
Gepubliceerd op: 09-06-2017

Noël Slangen, ondernemer en columnist geeft zijn visie over het creëren van een merk binnen de sector van de maatwerkbedrijven.

Laat me maar onmiddellijk beginnen met een beschamende bekentenis. Ooit noemde ik het Vlaams Parlement ‘een beschutte werkplaats’. Nu besef ik dat dit een belediging was voor de beschutte werkplaatsen. In tegenstelling tot het Vlaams Parlement levert een beschutte werkplaats immers voortdurend kwaliteit af.

Lees meer  

Amival zoekt een ervaren HR-medewerker
Gepubliceerd op: 06-06-2017

Amival is een maatwerkbedrijf in Turnhout met 480 werknemers, waarvan 400 medewerkers met een arbeidsbeperking en 80 in productiebegeleiding en ondersteunende diensten.  Amival investeert volop in de toekomst met het bouwen van een nieuwe healthcare- entiteit, die ze in 2017 in gebruik nemen om ruimte te maken voor een continue groei.

In het kader van die groei, kijkt Amival uit naar een ervaren HR-medewerker.

Lees meer  

Welkom bij Bewel, het grootste bedrijf van Limburg
Gepubliceerd op: 06-06-2017

Wat als… je na een carrière van meer dan 20 jaar overstapt naar de sociale economie? Voor Johan Bongaerts en Tom Ketels klinkt de vraag niet langer hypothetisch. Zij waagden onlangs de sprong en gingen voluit voor Bewel. Die keuze beklaagden ze zich nog geen seconde. Lees het volledige interview op de website van sociale economie Vlaanderen.

Lees meer  

Mikerf lanceert eigen gin met uniek kruidenmengsel
Gepubliceerd op: 19-05-2017

De lente is in het land en de gin is niet meer weg te denken van de terrasjes. Wat begon als hype, is ondertussen een vaste trend geworden. Ook boerderij Mikerf lanceert nu haar eigen hoeve-gin. De boerderij ontwikkelde een gin met een uniek kruidenmengsel. Peter Pittevils, algemeen directeur van Aralea vzw, de organisatie waar Mikerf deel van uitmaakt: “In de missie en visie van onze organisatie staat dat wij innovatief werken. Daaruit vloeit ook voort dat we inspelen op de actualiteit en op nieuwe trends in de maatschappij. Zo ontstond het idee om met onze eigen kruiden een kwaliteitsgin op de markt te brengen. We hopen dat u zowel op onze boerderij als thuis kan genieten van deze lekkere drank.”

Lees meer  

Het duurzaamheidsverslag als PR tool
Gepubliceerd op: 17-05-2017

Jezelf als organisatie profileren kan op verschillende manieren. Een duurzaamheidsverslag publiceren is hier een van. In België werden in 2015 83 duurzaamheidsrapporten gepubliceerd. Binnen de sociale economie is er met 6 maatwerkbedrijven die reeds een verslag maakten duidelijk ook nog groeimarge.

 

Lees meer  

Eerste steenlegging voor nieuw gebouw Borgerstein
Gepubliceerd op: 15-05-2017

Afgelopen vrijdag werd in aanwezigheid van Peter Bellens, gedeputeerde van de provincie Antwerpen, de eerste steen gelegd van het nieuwe gebouw voor WEBO.  WEBO is het maatwerkbedrijf van Borgerstein dat werk biedt aan 160 personen met een arbeidshandicap. Over acht maanden verhuist het bedrijf naar een gloednieuw gebouw aan BelOrta.

Geert Milh, algemeen directeur van Borgerstein: "Met de verhuis willen we ons bedrijf meer zichtbaarheid geven. Het nieuwe en moderne gebouw omvat vergaderzalen en er is een aparte loods voor de groendienst en de electromontage."

Lees meer  

Robotisering: Hefboom voor tewerkstelling in sector BW
Gepubliceerd op: 12-05-2017

In maatwerkbedrijf Mariasteen benutten ze de voordelen van robotisering volop, om (nog) meer tewerkstelling te creëren voor mensen met een beperking.

Koen Staelens, directeur strategie van Mariasteen: "Automatisering, robotisering en digitalisering moeten ons als maatwerkbedrijf verder versterken in de zaken waar we nu reeds het verschil kunnen maken en aan de andere kant ons helpen in de zaken waar het momenteel moeilijk loopt. 

 

 

Lees meer  

4Werk reikt Leanegem Awards uit
Gepubliceerd op: 05-05-2017

Het afgelopen anderhalf jaar liepen West-Vlaamse bedrijven uit de reguliere en de sociale economie samen een Lean traject. Op 27 april vond de award-uitreiking plaats in Oostkamp. Veltion stelde de resultaten op de werkvloer voor op deze slotshow, waarna het publiek kon stemmen voor “de publieksprijs”.

Lees meer  

De 4 grootste misvattingen over social media binnen maatwerkbedrijven
Gepubliceerd op: 05-05-2017

“Zouden we geen eigen Facebook-pagina beginnen?” Het is een zin die regelmatig opduikt tijdens stafvergaderingen in maatwerkbedrijven. En toch blijft de vraag voorlopig vaak onbeantwoord. Ben je van plan om de koe bij de horens te vatten? In dit opiniestuk zet Bert Stas (Influarté) je op weg.

 

Lees meer  

Kinderboerderij Mikerf organiseert het schaapscheerfeest op zondag 21 mei
Gepubliceerd op: 05-05-2017

Kinderboerderij Mikerf organiseert op zondag 21 mei traditiegetrouw het Schaapscheerfeest. Die dag valt er heel wat te beleven op de boerderij. Niet alleen worden de schapen dan geschoren, je kan er ook heel wat ontdekken over schapen, over het verwerken van de wol en je kan aanschuiven voor een gamma aan heerlijke hoeveproducten.

 

Lees meer  

Pages